Édes hagyomány volt terítéken
Idén huszonegy asszony és egy férfi nevezett a hagyományos sóskúti trubelka fesztivál versenyére, hogy a legfinomabb "trombita" süteménynek járó díjat vehesse át.
A Sóskúti Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a hétvégén rendezte meg 5. alkalommal hagyományos fesztiválját a sóskúti Andreetti Károly Általános és Művészeti Iskola tornatermében. A trubelka (azaz a "trombitácska") egy helyi, jellegzetes sütemény, aminek több, mint százéves receptje van. Hájas tésztából készül, amit kinyújtanak, csíkokra vágnak, ujjnyi vastag csőre feltekernek, megsütnek, végül vaníliás krémmel megtöltik.
A rendezvényen fellépett többek között a Sóskúti Ifjúsági Zenekar, a Nagynapocska néptánccsoport, a Hajtóka Egyesület, és persze arra is volt lehetőség, hogy a zsűrizett süteményeket mindenki megkóstolhassa.