Hiányzik a hús a karácsonyi asztalról?

Ki lehet-e, egyáltalán ki kell-e törnünk a halászlé – töltött káposzta karácsonyi menüsorból a húsmentesség kedvéért? És ha igen, akkor hogy csináljuk? Mi kerüljön egy húsmentes asztalra? Ennek jártunk utána a felelős gasztrohősökkel.

Ha hetente egy nap rendszeresen húsmentesen étkezünk, azzal sokat tehetünk nemcsak az egészségünkért vagy éppen a pénztárcánkért, de bolygónkért is. A világ hústermelése közel kétszer annyival nőtt az elmúlt 50 évben, mint a Föld népessége, és közben ennek közvetlen hatása van a Föld éghajlatának felmelegedésére. 

Kérdés persze, hogy ki lehet-e, egyáltalán ki kell-e törnünk a halászlé – töltött káposzta karácsonyi menüsorból a húsmentesség kedvéért? Ha igen, akkor meg hogy csináljuk? Ebben segítenek nekünk a felelős gasztrohősök, akiknek a küldetése a fenntartható és egészséges étkezés támogatása. Akár karácsonykor is. A karácsonyi húsmentes menüről beszélgetett Szabó Eszterrel, a felelős Gasztrohős munkatársával az Érd FM 101.3 riportere.

 

kép: gasztrohős